2012 και παλαιότερα

Logo GR

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου διοργανώνει από 16 έως 24 Νοεμβρίου 2012 διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των Μεσογειακών ποικιλιών ελαιολάδου για τα μέλη της ομάδας γευσιγνωσίας του, αλλά και για στελέχη επιχειρήσεων και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον ποιοτικό έλεγχο και την προώθηση του ελαιολάδου.

Η ικανότητα διάκρισης των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου διαφορετικών ποικιλιών αποτελεί αναγκαία δεξιότητα για τα μέλη μιας ομάδας γευσιγνωστών. Ταυτόχρονα είναι και απαραίτητο εργαλείο για στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον ποιοτικό έλεγχο και την προώθηση του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά. Εξίσου όμως σημαντική είναι και για τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα της ποιότητας του ελαιολάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου διοργάνωσε από 16 έως 24 Νοεμβρίου 2012 διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα 22 μέλη της ομάδας γευσιγνωσίας του αλλά και για 24 στελέχη επιχειρήσεων και επιστήμονες που ανήκουν στις παραπάνω δυνητικές ομάδες.

Η Ομάδα Γευσιγνωσίας συμμετείχε στην υποστήριξη της προβολής των ελαιοκομικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2012.

Γευσιγνώστες της Ομάδας οργάνωσαν 15λεπτες παρουσιάσεις όπου οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας ενημερώνονταν και εκπαιδεύονταν σε μικρές ομάδες στα γευσιγνωστικά  χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.

Περισσότεροι από 350 επισκέπτες συμμετείχαν στη δράση αποκτώντας βασικές γνώσεις οργανοληπτικής αναγνώρισης του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και της διάκρισής του από ελαττωματικά ελαιόλαδα.